Mx Sm 5. osakilpailu Alavudella

Team Motopalvelun kuljettajat olivat vahvassa vedossa Alavuden haastavissa olosuhteissa. Kirkkaimpana sarjakärki Vesterisen jo neljäs MX2-luokan voitto perättäin! Alla hieman tunnelmia:

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen voitti motocrossin Suomen mestaruussarjan viidennen osakilpailun Alavudella, missä sunnuntai päätettiin kesken rankkasateen seurauksena. Kyseessä oli MX2-luokan SM-sarjaa johtavan ruokolahtelaisen neljäs ykköstila perättäin.

Sunnuntai käynnistyi yöllisten ja aamuisten sateiden jälkeen mukavan kostealla hiekkaradalla, joka oli yllättävänkin kovapintainen. Isojen korkeuserojen rata pehmeni tuttuun tapaan päivän mittaan ja ajoittain vettä saatiin taivaalta. MX1-luokan toisen SM-erän aikana käynnistynyt sade kuitenkin yltyi seuraavassa, alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan erässä sen verran rajuksi, että järjestäjät päättivät keskeyttää kyseisen erän ja lopulta päättää kilpailun kokonaan.

Ajamatta jäi alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupin toinen erä sekä MX1- ja MX2-luokkien yhteinen superfinaali.

MX1 ja MX2 olivat ehtineet ajaa kaksi erää kumpikin, ja niiden perusteella Vesterinen voitti MX2:n SM-osakilpailun. Superfinaalin SM-pisteitä ei siis tällä kertaa jaettu.

– Rata oli normaalissa kunnossa aamulla, mutta MXC/A:n toisen erän aikana satoi aivan älyttömästi. Kun näin radan kunnon ennen superfinaalia, oli järjestäjiltä hyvä päätös keskeyttää päivä. Rata muuttui nopeasti todella vetiseksi. Mäissä oli isoja vesiuria ja lieju oli valunut pohjalle. Varsinkin jyrkin mäki olisi voinut olla jopa vaarallinen, Vesterinen tuumaili.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus.
Kuva: Jukka-Pekka Purtilo, Arai-kuvat.